Културни центар Инђија са задовољством најављује 24. по реду летњи фестивал „Сцена фест“ који ће се одржати од 3. до 8. јула 2024. године.

Фестивал ће бити одржан у оквиру Културног центра, као и спортских терена испред Установе, на којима ће бити постављена бина за наступе највећих музичких имена са ових простора.

Организатор „Сцена феста“ је Културни центар Инђија под покровитељством Општине Инђија.

 

ПРОГРАМ:

 

Отварање фестивала „Сцена фест 2024“ у среду, 3. јула, почеће Православном црквеном хорском музиком. Најпре ће, од 20.00 часова, наступити мешовити хор Саборне цркве Светог Георгија из Новог Сада, а потом Руски православни мушки хор Аустралије у 21.30.

 

Друго вече фестивала, у четвртак, 4. јула, од 20.00 часова почеће концертом културно-уметничких друштава са територије општине Инђија под називом „Будућност Инђије“, као увертира наступу Данице Крстић, српске етно певачице, познате по учешћу на избору за песму Евровизије 2018. године у 21.00 час.

 

У петак, 5. јула, од 21.00 наступиће Јелена Карлеуша – једна од највећих поп-фолк звезда на просторима читавог Балкана, на велико задовољство љубитеља овог музичког жанра.

 

У суботу, 06. јула публику на „Сцена фесту“ очекује прави музички спектакл! Од 21.00 час наступиће фолк дива Драгана Мирковић, јединствена звезда у региону. Током деценија бављењем музичким послом, успела је да створи велики број хитова које певају све генерације.

 

Недеља, 07. јул, рок вече. Од 21.00 час публика ће моћи да ужива у наступу трибјут бенда AC/DC. Овај бенд  познат је код нас и у региону по страственом извођењу највећих хитова легендардног аустралијског бенда. Сјајна ритам секција, снажне гитарске солаже и изузетне певачке способности главног вокала пружиће публици максимално уживање.

Главне звезде те вечери је легндарна YU група, једна од највећих рок састава са ових простора., која ће наступити у 22.00 часа. YU група ће извести песме које је немогуће изоставити, ауторске хитове које их чине омиљеном групом многих генерација.

Понедељак, 08. јул, од 21.00 час резервисан је за концерт Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“. На самом затварању фестивала, љубитељи класичне музике имаће прилику да уживају у наступу овог ансамбла, који на достојан начин афирмише и представља Министарство одбране и Војску Србије широј јавности.

 

Улаз на све догађаје је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *