У Старом Сланкамену, на обронцима Фрушке горе, на месту са ког се пружа превиван поглед на Дунав, Бачку и Банат, настала је Винарија Шапат.

Комбинација са идеалном надморском висином, свежином и рефлексијом сунца са Дунава, великим бројем сунчаних сати годишње, као и одличним дневним и ноћним температурним разликама, стварају идеалне услове за успешно сазревање сорти врхунског квалитета, које се гаје на имању.

Изградња овог и данас оригиналног објекта трајала је само 11 месеци а потпуно је опремљен и завршен од 2014. године. Мускат хамбург тада стар десетак година, био је у почетку једина лоза на имању док данас већ у озбиљнијим годинама дочекује посетиоце испред винарије. Винско грожђе посађено пре десетак година управо показује своје праве вредности

Простор производње, где се грожђе из винограда претвара у вино, представља један од три дела комплекса винарије Шапат атеље вина. Пројектован је према најсавременијим стандардима и опремљен је најбољом енолошком технологијом, док се у „барик подруму“ налазе традиционални дрвени судови и барик бурићи, израђени од француског и српског храста, подесни и за ферментацију, као и за чување црвених вина. Ту настаје чаролија производње Шапат вина, по посебној рецептури и у лимитираним серијама.

Део подрума, одакле се пружа поглед на све просторије у којима се вино ствара, специјално је намењен и дизајниран за удобну и опуштајућу дегустацију.

 

 

 

 

 

 

Пројекат „ОДМОР У ИНЂИЈИ“ суфинансиран је средствима из буџета Општине Инђија.
„Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“
Посебна захвалност Туристичкој организацији општине Инђија.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *