Келтско село је тематски туристички комплекс смештен у спортско-рекреативној зони Инђије, на уласку у град из правца Новог Сада.  Инспирисан животом Келта на овим просторима пре око 2300 година.

Келти су индоевропски народ који се је још у камено доба већином насељавао између садашње Француске и Чешке, а било их је и на Балкану.  Келтско племе Скордисци живели су на простору уз Дунав, у панонској равници. Основали су и Насеље које су назвали Сингидунум налазило се на простору данашњег Београда.

Келтско село је комплекс забавно-едукативног карактера и намењен је пре свега деци. Унутар високом, дрвеном оградом опасаног комплекса налази се неколико типова келтских кућа, покривених трском и направљених од дрвета и блата, које представљају аутентична келтска домаћинства и занатске радионице. У једној од кућа смештен је и мини музеј са интересантним експонатима, базираним на материјалним остацима келтског племена Скордисци на подручју Срема.

Посетиоцима Келтског села добродошлицу пружају костимирано особље и стручни водичи који својом причом употпуњавају целокупан доживљај. Такође, посетиоци могу учествовати у бројним радионицама и уживати у различитим садржајима на отвореном.

Пројекат „ОДМОР У ИНЂИЈИ“ суфинансиран је средствима из буџета Општине Инђија.
„Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства“
Посебна захвалност Туристичкој организацији општине Инђија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *