Foto: Turistički Samit Vojvodine

Други по реду Туристички Самит Војводине одржаће се 08. и 09. јуна 2023. године у Инђији.

Након првог Туристичког самита Војводине одржаног у Новом Саду, који је окупио преко 200 учесника из области туризма, Инђија је одабрана за домаћина овогодишњег самита који ће се одржати у сали Kултурног центра у Инђији.

Основни циљ Самита је подстицање умрежавања приватног и јавног сектора, у сфери туризма и привреде, на територији АП Војводине. Развој одговорног туризма, иницирање разговора о проблемима у туризму, остваривање интердестинацијске и међусекторске сарадње у формирању и промоцији туристичке понуде Војводине, само су неки од разлога за реализацију овог догађаја. У плану је да Самит окупи туристичке агенције, туристичке организације, хотелијере, ресторатере, развојне агенције, медије, културне институције и све остале заинтересоване привредне субјекте.

Значајне теме о којима ће се говорити: „Туризам као инструмент јавне дипломатије“, „Стратегија развоја туризма Војводине“, „Развој конгресног туризма у Војводини“, „Проактивност, стратегија и страст као покретачи у туризму“.

Немања Димић, оснивач и директор агенције Бит Евентс и Владимир Гак, председник Општине Инђија ће свечано отворити Самит у четвртак 08. јуна са почетком у 10 часова.

Учесници на панел дискусијама су: Др Ненад Иванишевиц, Покрајински секретар за привреду и туризам, Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а, Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, Милан Богојевић, директор Туристичке организације Општине Инђија, Бранислав Kнежевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада, Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београд, Драгана Божић, директорка Туристичке организације Ниш, Душан Боровчанин, директор Kонгресног бироа Србије
Филип Ђоковић, директор Високе школе организационих студија ЕДУKА, Драгана Батуран, шеф одељења Kонгресног центра Новосадског сајма, Kристина Милинчић, директорка Сава Центра као и Наташа Павловић, директорка Туристичке организације Војводине.

Други дан Самита резервисан је за Вински туризам као нова парадигма за његов развој и перспективе. Поред пројних представниок винарија на панел дискусијама ће говорити: Др Драгослав Иванишевић, професор виноградарства на Пољопривредном факултету у Новом Саду, Марија Бојовић, оснивачица пројекта „Викенд школа вина“ као и Јадранка Бељан-Балабан, менаџер фестивала вина Интерфест и пројекта Укуси Војводине.

Реализацију Самита је подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Привредна комора Војводине.

Туристички Самит Војводине заједнички организују Општина Инђија, Туристичка организација општине Инђије, удружење грађана ,,Центар за едукативни развој Нови Сад“ и агенције ,,Balkan Infinity Travel“ и „Explore Agency“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *