Туристичка организација општине Инђија заједно са удружењима “Црвени Гавранови”, “Бели вукови” и “Зелени барјак” организовала манифестацију Витешки дан у Kелтском селу у Инђији.

“Ево пред крај сезоне одлућили смо се да направимо један овако догађај,  с обзиром да су се управо ови витезови који данас ове наступају показали као најинтересантнији кроз протеклу сезону, тако да смо одлучили да свим посетиоцима Kелтског села посветимо један витешки средњовековни дан, од борби витезова, преко стреличарства, бацање копља, гађање секиром, ковачка радионица, соколарства. Заиста веома широк и богат програм за све наше посетиоце. Послужио нас је леп дан тако да је данас Kелтско селу у средњовековном знаку.” рекао је Урош Трифуновић в.д. директора Туристичке организације Општине Инђија.

“С обзиром на богати традицију коју имамо, мислим да је не само неопходно, него треба да нам буде и част да се окупљамо. Овакви фестивали су нам један од начина да прикажемо људима, како се то некад у средњем веку радило, организовало, шта се то све дешавало, какве су они имали активности, какви су им били турнири…” рекао је Немања Бановић, председник Удружења “Црвени гавранови” Нови Сад.

Посетиоци су имали прилике да уживају у витешким борбама, да учествују у разним радионицама, да се упознају са соколарством, да се опробају у бацању копља, секире као и да покажу своју вештину у руковању са луком и стрелом.

На овој манифестацији припремала се исредњевековна кухиња која се у многоме разликује од данашње, јер да подсетимо у то време није постојао ни кромпир, ни парадајз, ни паприка.

Сезона у Kелтском селу ће трајати док временски услови то дозволе. Радно време Kелстког села суботом и недељом је од 10 до 17 часва, а радним данима у Kелтско село долазе организоване групне посете као и екскурзије ђака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *